19:30

Ohtana/Aapua FF

Referat: Övertorneå SK - Ohtana/Aapua FF

Övertorneå hemmabesegrar Ohtana/Aapua med klara 5-2 (1-1)
OA får ändå en kalasstart när en frispark från Micke Krekula tappas ut av målvakten och Johannes Ylipää kan bredsida in 1-0 till OAFF redan i den 5:e minuten. ÖSK tar efter målet grepp om spelet dock utan att skapa några vassare målchanser, det bästa är ett distansskott som dock Felle säkert räddar. OA får mest inrikta sig på försvarsspel och har inga riktiga chanser under resten av halvleken, farligaste är när Anders Palo sätter bollen över ribban från nära håll men ur svårt läge. I den 38:e minuten får Danne Mäki sneträff på en rensning där den hårt skruvade bollen tar på Elias Ylipäs hand och domaren flöjtar för straff. Mikko Barsk sätter bollen intill Felles högra stolpe till 1-1. ÖSK fortsätter dominera spelet och i 44:e minuten får Jouni Talvensaari på ett hårt skott som Felle räddar. Vi går till paus med 1-1, ett resultat som vi är nöjda med.

Andra halvlek är sju minuter gammal när vi missar i markeringen och Santeri Viitasaari plockar ner bollen med bröstet och prickskjuter ett hårt markskott intill stolpen till 2-1. ÖSK dominerar nu stort och har ett par lägen att utöka ledningen men det dröjer till 73:e minuten när Viitasaari manövrerar sig i skottläge, skottet går åter hårt och lågt och Felle räddar men på returen sätter Fes Tu in 3-.1. Några minuter senare har ÖSK ett jätteläge men Micke Krekula står rätt på mållinjen och får undan bollen. I den 81:a minuten kommer bollen rullande ut till Ville Pekkanen som från dryga 25 meter drar på ett skott som går in vid Felles vänstra stolpe till 4-1. Johan Pantzare lyckas efter en hörna reducera till 4-2 innan Wal Der Htoo fastställer slutresultatet till 5-2.

Sett över hela matchen är Övertorneås seger odiskutabel, man dominerar spelet och är också effektiva när chanserna kommer. OAFF som gör en blek insats, delvis beroende på fyra sena återbud. Joel Hiltunen, Johan Svanlöv, John Kalla och Hugo Fagervall var alla tvungna att kasta in handduken på eftermiddagen och det medföljde stora omdisponeringar i laget och mot ett starkt ÖSK räckte vi inte till denna kväll. I OA plussar vi för Liam Alldén i backlinjen samt Anders Palo som stred hårt mot tunge Santeri Viitasaari, till Hector Garcias första halvlek samt till Adam Zingmark. Övertorneå hade många bra spelare där Antti Vestola var säker målet, Juha-Pekka Juvonen utmärkt i försvaret, Jussi Hakasalo och Jouni Talvensaari dominerade på mittfältet och Santeri Viitasaari var mycket stark i offensiven. Ronny Andersson dömde utan problem även om han fick plocka upp det gula kortet flera gånger.
Hörnor: 5-4, Gula ´kort: 5-1

Laget: Felle - Liam, Palo, Elias Y, Micke K - Thewin, Mäki, Hector, Nils - Adam, Kotten
Avbytare: Martin T, Johan P, Elias P,